Structured data voor local SEO.

Structured Data is belangrijk voor Local SEO omdat het zoekmachines helpt om de informatie over lokale bedrijven op een website beter te begrijpen.

Structured data voor local SEO

Introductie tot Structured Data

Wat is Structured Data?

Structured Data is een techniek die wordt gebruikt om informatie op een website op een consistente manier te markeren, zodat zoekmachines de inhoud beter kunnen begrijpen. Dit wordt vaak gedaan door middel van speciale tags of schema’s, zoals schema.org. Deze schema’s bevatten specifieke elementen die op de pagina voorkomen, zoals de naam van een bedrijf, de beoordelingen of de openingstijden. Door deze informatie duidelijk te maken, kunnen zoekmachines de inhoud van een pagina beter begrijpen en deze beter indexeren, wat kan leiden tot een hogere ranking in zoekresultaten. Dit kan zorgen voor een betere gebruikerservaring en meer zichtbaarheid in zoekmachineresultaten.

Waarom is Structured Data belangrijk voor Local SEO?

Structured Data is belangrijk voor Local SEO omdat het zoekmachines helpt om de informatie over lokale bedrijven op een website beter te begrijpen. Door het gebruik van Local Business Markup, een specifiek type Structured Data, kunnen bedrijfsgegevens zoals de naam, adres en telefoonnummer op een consistente manier worden gemarkeerd. Dit helpt zoekmachines om deze informatie te verifiëren en te gebruiken in zoekresultaten, waardoor het bedrijf een hogere ranking kan krijgen in zoekresultaten voor lokale zoekopdrachten. Bovendien, door gebruik te maken van Structured Data, kan het bedrijf ook zichtbaar zijn in zoekresultaten als Google Maps-resultaten, wat kan leiden tot meer verkeer naar de website en een grotere zichtbaarheid in de zoekresultaten.

Schema.org en Local Business Markup

Wat is Schema.org?

Schema.org is een initiatief van zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo en Yandex, gericht op het standaardiseren van Structured Data op het web. Het biedt een groot aantal schema’s (tags) die ontwikkelaars kunnen gebruiken om informatie op een website op een consistente manier te markeren. Deze schema’s beschrijven veel voorkomende types van inhoud, zoals producten, personen, plaatsen, evenementen en veel meer. Door gebruik te maken van schema.org, kunnen ontwikkelaars ervoor zorgen dat hun inhoud beter begrepen wordt door zoekmachines, waardoor deze beter geïndexeerd kunnen worden en een hogere ranking kunnen krijgen in zoekresultaten.

Hoe gebruik je Local Business Markup?

Om gebruik te maken van Local Business Markup, moet je eerst de schema.org-definities voor Local Business implementeren op je website. Dit kan worden gedaan door middel van microdata (een specifiek type Structured Data), RDFa of JSON-LD. Elk van deze methoden maakt gebruik van tags die specifieke informatie over het bedrijf beschrijven, zoals de naam, adres en telefoonnummer. Deze tags kunnen worden geplaatst in de HTML-code van de pagina, waar het bedrijf wordt beschreven. Het is aan te raden om te valideren of de geïmplementeerde Structured Data correct is voordat de website live gaat, dit kan je doen met de Structured Data Testing Tool van Google.

Voorbeelden van veelgebruikte Local Business Markup tags

Er zijn veel verschillende tags beschikbaar in Local Business Markup, hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 1. “name” : geeft de naam van het bedrijf weer.
 2. “address” : geeft het adres van het bedrijf weer, inclusief straat, plaats, postcode en land.
 3. “telephone” : geeft het telefoonnummer van het bedrijf weer.
 4. “openingHours” : geeft de openingstijden van het bedrijf weer.
 5. “image” : geeft een afbeelding van het bedrijf weer.
 6. “priceRange” : geeft de prijsklasse van het bedrijf weer.
 7. “email”: geeft het emailadres van het bedrijf weer.
 8. “geo”: geeft de geografische coördinaten van het bedrijf weer, inclusief breedte- en lengtegraad.
 9. “review”: geeft beoordelingen van het bedrijf weer.
 10. “url”: geeft de website van het bedrijf weer.

Dit is een selectie van veelgebruikte tags, er zijn nog veel meer tags beschikbaar. Het is aan te raden om de documentatie van Schema.org te raadplegen voor een volledige lijst van tags en voorbeelden van hoe deze te gebruiken.

Google My Business en Structured Data

Hoe gebruik je Structured Data met Google My Business?

Google My Business is een service van Google die bedrijven in staat stelt om hun aanwezigheid in zoekresultaten en op Google Maps te verbeteren. Door gebruik te maken van Structured Data, kunnen bedrijven hun bedrijfsgegevens, zoals de naam, adres en telefoonnummer, op een consistente manier markeren. Dit helpt zoekmachines om de informatie te verifiëren en te gebruiken in zoekresultaten.

Om Structured Data te gebruiken met Google My Business, moet een bedrijf eerst een vermelding aanmaken in Google My Business en de gegevens van het bedrijf invoeren, zoals de naam, adres, telefoonnummer, en website. Daarna, kun je de Structured Data toevoegen via de rich snippets, dit kan je doen door bijvoorbeeld een plugin te gebruiken die het automatisch toevoegt of door het handmatig toe te voegen aan de website.

Het is ook aan te raden om de gegevens van je bedrijf regelmatig te controleren en bij te werken in Google My Business, zodat zoekmachines de meest recente en nauwkeurige informatie over je bedrijf kunnen gebruiken. Door het gebruik van Structured Data in combinatie met Google My Business, kan een bedrijf zijn zichtbaarheid in zoekresultaten verhogen en zijn online aanwezigheid versterken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Structured Data met Google My Business?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van Structured Data in combinatie met Google My Business, waaronder:

 1. Verhoogde zichtbaarheid in zoekresultaten: Door het markeren van bedrijfsgegevens op een consistente manier, kunnen zoekmachines de informatie beter begrijpen en gebruiken in zoekresultaten. Dit kan leiden tot een hogere ranking in zoekresultaten voor lokale zoekopdrachten, waardoor het bedrijf meer zichtbaarheid krijgt.
 2. Rijkere zoekresultaten: Door het gebruik van Local Business Markup, kan Google My Business aanvullende informatie weergeven in zoekresultaten, zoals beoordelingen, afbeeldingen en openingstijden. Dit kan leiden tot een betere gebruikerservaring en kan zorgen voor meer verkeer naar de website.
 3. Versterking van de online aanwezigheid: Door de juiste informatie op de juiste plaats te markeren, kan een bedrijf zijn online aanwezigheid versterken. Dit kan leiden tot meer vertrouwen bij zoekers en kan leiden tot meer conversies.
 4. Makkelijkere data management: Door het gebruik van Structured Data in combinatie met Google My Business, kan een bedrijf zijn gegevens eenvoudig beheren en bijwerken in een enkel platform. Dit kan tijd besparen en zorgt ervoor dat de gegevens altijd up-to-date zijn.
 5. Verbetering van de gebruikerservaring: Door het gebruik van Structured Data met Google My Business, kunnen gebruikers sneller de informatie vinden die ze zoeken, zoals openingstijden, adres, telefoonnummer en reviews. Dit kan leiden tot een betere gebruikerservaring en kan helpen bij het verhogen van conversies.
 6. Implementatie van Structured Data.

Hoe implementeer je Structured Data op je website?

Er zijn verschillende manieren om Structured Data op een website te implementeren, hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 1. Microdata: Dit is een specifiek type Structured Data dat gebruikmaakt van HTML-tags om informatie te markeren. Microdata maakt gebruik van de “itemscope” en “itemprop” attributen om informatie te markeren, en kan worden geïmplementeerd met behulp van de schema.org-definities.
 2. RDFa: RDFa staat voor “Resource Description Framework in Attributes” en is een manier om Structured Data te markeren in HTML. RDFa maakt gebruik van de “vocab” en “property” attributen om informatie te markeren.
 3. JSON-LD: Dit staat voor “JavaScript Object Notation for Linked Data” en is een manier om Structured Data te markeren door middel van een script. JSON-LD maakt gebruik van een “context” en “type” om informatie te markeren, en kan worden geïmplementeerd door een script toe te voegen aan de head van de pagina.

Welke tools kun je gebruiken om je Structured Data te valideren?

Er zijn verschillende tools die je kunt gebruiken om je Structured Data te valideren, hier zijn enkele van de meest populaire:

 1. Google’s Structured Data Testing Tool: Dit is een gratis tool die door Google wordt aangeboden. Hiermee kun je de Structured Data op een pagina valideren, zodat je zeker weet dat deze correct is geïmplementeerd.
 2. Rich Results Test van Google: Deze tool van Google laat zien hoe jouw pagina eruit zal zien in de zoekresultaten, het laat ook zien of er fouten zijn in de Structured Data.
 3. Schema Validator van schema.org: Dit is een gratis tool die door schema.org wordt aangeboden. Hiermee kun je de Structured Data op een pagina valideren en zien of deze voldoet aan de specificaties van schema.org.
 4. Structured Data Linter: Dit is een gratis tool die door SEOmoz wordt aangeboden, hiermee kun je de Structured Data op een pagina valideren en fouten opsporen.
 5. SEOptimer: Dit is een all-in-one SEO tool die ook Structured Data valideert, het geeft ook andere SEO suggesties.

Het is aan te raden om de Structured Data te valideren voor de website live gaat, zodat je zeker weet dat deze correct is geïmplementeerd.

Best Practices voor Structured Data voor Local SEO

Belangrijke dingen om te onthouden bij het gebruik van Structured Data voor Local SEO

Er zijn een aantal belangrijke dingen om te onthouden wanneer je Structured Data gebruikt voor Local SEO. Een van de belangrijkste is dat het belangrijk is om de informatie op een consistente manier te markeren. Dit betekent dat je dezelfde tags en schema’s moet gebruiken voor vergelijkbare informatie op je website, zoals de naam, adres en telefoonnummer van een bedrijf. Door deze informatie op een consistente manier te markeren, kunnen zoekmachines deze beter begrijpen en gebruiken in zoekresultaten.

Een ander belangrijk aspect is dat je de Structured Data moet valideren voordat je de website live gaat. Dit kan je doen door gebruik te maken van een tool, zoals de Structured Data Testing Tool van Google. Hiermee kun je zien of de Structured Data correct is geïmplementeerd en of er fouten zijn. Dit helpt bij het vermijden van problemen met de zoekmachines en verhoogt de kans op een hogere ranking in zoekresultaten.

Een ander belangrijk aspect is het gebruik van de juiste schema’s en tags voor de informatie die je wilt markeren. Dit kan je vinden op schema.org.

Gemeenschappelijke fouten die gemaakt worden bij het gebruik van Structured Data en hoe deze te vermijden

Er zijn een aantal gemeenschappelijke fouten die vaak worden gemaakt bij het gebruik van Structured Data, zoals het gebruik van verkeerde schema’s en tags, het vergeten van belangrijke informatie toe te voegen, en het gebruik van inconsistente data. Een andere fout die vaak wordt gemaakt is het niet valideren van de Structured Data voordat de website live gaat. Hierdoor kan de Structured Data niet correct worden geïnterpreteerd door zoekmachines en kan dit leiden tot problemen met de zoekresultaten.

Case studies en resultaten

Voorbeelden van bedrijven die succesvol gebruik hebben gemaakt van Structured Data voor Local SEO

Meetbare resultaten van het gebruik van Structured Data voor Local SEO

Afsluiting

Samenvatting van de belangrijkste punten

Aanbevelingen voor verdere lezing en onderzoek

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.

99%

Vraag ‘m aan.