Wat is cross linking?

Cross linking is een techniek die wordt gebruikt om links te plaatsen tussen verschillende pagina's van een website om de gebruikerservaring te verbeteren en de zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren.

Wat is cross linking?

Wat is cross linking?

Cross linking is een techniek die wordt gebruikt om links te plaatsen tussen verschillende pagina’s van een website om de gebruikerservaring te verbeteren en de zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren. Cross linking kan intern plaatsvinden, wat betekent dat er links worden geplaatst tussen verschillende pagina’s van dezelfde website, of extern, waarbij er links worden geplaatst naar andere websites.

Welke soorten cross linking zijn er?

Er zijn verschillende soorten cross linking, waaronder:

 1. Contextuele cross linking: dit is het plaatsen van links naar gerelateerde inhoud binnen de context van een pagina. Dit helpt zoekmachines om de onderlinge verbanden tussen pagina’s beter te begrijpen en gebruikers kunnen gemakkelijker aanvullende informatie vinden.
 2. Navigatie cross linking: dit is het plaatsen van links in de navigatie van een website, zoals de hoofd- of sub-menu’s. Dit helpt gebruikers om te navigeren naar verschillende delen van een website en kan ook helpen om zoekmachines de structuur van een website beter te begrijpen.
 3. Footer cross linking: dit is het plaatsen van links in de voettekst van een website. Dit kan helpen om gebruikers naar belangrijke pagina’s te leiden die niet in de hoofdnavigatie staan, zoals een contactpagina of een privacybeleid.
 4. Widget cross linking: dit is het plaatsen van links binnen een widget, zoals een blogpost-widget of een social media widget. Dit kan helpen om gebruikers naar gerelateerde inhoud te leiden en kan ook helpen om de zichtbaarheid van de inhoud te vergroten.
 5. Externe cross linking: dit is het plaatsen van links naar andere websites. Dit kan helpen om de relevantie van de inhoud van een website te vergroten en kan ook helpen om de autoriteit van een website te vergroten als andere websites links naar die website plaatsen.

Wat zijn de voor- en nadelen van cross-linking?

Er zijn verschillende voordelen en nadelen van cross linking, waaronder:

Voordelen:

 1. Verbeterde gebruikerservaring: Cross linking kan helpen om de gebruikerservaring op een website te verbeteren door gebruikers te helpen bij het vinden van gerelateerde inhoud en door hen te helpen navigeren naar andere delen van de website die mogelijk interessant zijn voor hen.
 2. Verbeterde SEO: Cross linking kan helpen bij het optimaliseren van de zoekmachine, omdat het zoekmachines helpt de structuur van een website beter te begrijpen en de relevantie van de inhoud van de website te bepalen. Het kan ook helpen bij het verhogen van de autoriteit van een website als andere websites links naar die website plaatsen.
 3. Verhoogde conversies: Door gebruikers te helpen bij het vinden van gerelateerde inhoud, kan cross linking ook helpen bij het verhogen van conversies op een website.

Nadelen:

 1. Slechte gebruikerservaring: Overmatig gebruik van cross linking kan leiden tot een slechte gebruikerservaring, omdat gebruikers zich verward kunnen voelen en de website kunnen verlaten.
 2. Straf van zoekmachines: Overmatig gebruik van cross linking kan leiden tot straf van zoekmachines, omdat het kan worden gezien als spammy of manipulatief gedrag.
 3. Verkeerde focus op zoekwoorden: Cross linking kan leiden tot het overmatig gebruik van zoekwoorden, wat kan leiden tot een verminderde gebruikerservaring en kan resulteren in straf van zoekmachines. Het is belangrijk om cross linking te doen op een natuurlijke en relevante manier, zonder het overmatig gebruik van zoekwoorden.

Al met al kan cross linking een effectieve techniek zijn om de gebruikerservaring te verbeteren en de SEO te optimaliseren, maar het moet met zorg en verstand worden gebruikt om de nadelen te vermijden en de voordelen te maximaliseren.

Interne cross linking is een belangrijke SEO-techniek omdat het zoekmachines helpt om de structuur van een website beter te begrijpen en te indexeren. Door links te plaatsen tussen gerelateerde pagina’s op een website, kunnen zoekmachines de relevantie van de inhoud van de website beter bepalen en de pagina’s beter rangschikken in de zoekresultaten.

Extern cross linking kan ook nuttig zijn voor SEO, omdat het kan helpen om de autoriteit van een website te verhogen. Als andere websites links naar een website plaatsen, kan dat zoekmachines laten zien dat de website relevant en nuttig is voor gebruikers, wat kan resulteren in een hogere ranking in de zoekresultaten.

In het algemeen kan cross linking een effectieve techniek zijn om de gebruikerservaring te verbeteren en de SEO te optimaliseren, maar het moet met zorg en verstand worden gebruikt om de nadelen te vermijden en de voordelen te maximaliseren.

In het kort, Cross linking is een techniek die wordt gebruikt om links te plaatsen tussen verschillende pagina’s van een website. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren door gebruikers te helpen bij het vinden van gerelateerde inhoud en kan ook helpen bij het optimaliseren van de zoekmachine, omdat het zoekmachines helpt om de structuur van een website beter te begrijpen en de relevantie van de inhoud te bepalen. Er zijn verschillende soorten cross linking, waaronder contextuele cross linking, navigatie cross linking, footer cross linking, widget cross linking en externe cross linking. Hoewel cross linking veel voordelen biedt, moet het met zorg worden gebruikt om de nadelen te vermijden en de voordelen te maximaliseren.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.

99%

Vraag ‘m aan.