Wat is Google Ads?

Google Ads is een online advertentieplatform van Google waarmee bedrijven advertenties kunnen plaatsen op Google en andere sites.

Wat is Google Ads

Wat is Google Ads?

Google Ads is een online advertentieplatform van Google waarmee bedrijven advertenties kunnen plaatsen op Google en op websites in het Google Display Network. De advertenties kunnen verschijnen als zoekresultaten, als banners of andere afbeeldingen op websites, of als video’s op YouTube. Bedrijven kunnen doelgerichte advertenties maken voor specifieke doelgroepen en kiezen voor verschillende betalingsmodellen, zoals kosten per klik (CPC), kosten per duizend indrukken (CPM) of kosten per conversie.

Met Google Ads kunnen bedrijven advertentiecampagnes opzetten en beheren om hun producten of diensten aan te bieden aan mensen die op zoek zijn naar wat zij aanbieden. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld zoekwoorden selecteren die verband houden met hun producten of diensten, en advertenties maken die zullen verschijnen wanneer mensen die zoekwoorden gebruiken in Google-zoekopdrachten. Ze kunnen ook doelgroepen selecteren op basis van demografische gegevens, interesses en andere factoren, en advertenties tonen aan mensen die vallen binnen die doelgroepen.

Er zijn verschillende manieren om Google Ads te gebruiken, afhankelijk van het doel van je campagne. Zoekcampagnes zijn gericht op het weergeven van advertenties in de zoekresultaten van Google wanneer mensen zoekopdrachten doen met bepaalde zoekwoorden. Displaycampagnes zijn gericht op het weergeven van afbeeldingen of video’s op websites in het Google Display Network. Shoppingcampagnes zijn gericht op het weergeven van productadvertenties in de Google Zoekresultaten, en Video-campagnes zijn gericht op het weergeven van video-advertenties op YouTube en andere video-platforms.

Er zijn veel verschillende opties en instellingen voor het opzetten en beheren van Google Ads-campagnes, dus als je specifieke vragen hebt, laat het ons weten.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Vrijblijvend een complete scan van jouw website. Vraag ‘m aan.

99%

Vraag ‘m aan.