Wat is Model View Controller (MVC)?.

MVC (Model-View-Controller) is een software architectural pattern dat wordt gebruikt om de complexiteit van software-applicaties te verminderen door de code in drie componenten te verdelen: model, view en controller. Het model bevat de logica van de applicatie en de gegevens, de view bevat de presentatie van de gegevens aan de gebruiker en de controller bevat de logica voor het verwerken van de input van de gebruiker en het updaten van de gegevens in het model. MVC maakt het gemakkelijker om wijzigingen aan te brengen in een van de componenten zonder dat dit invloed heeft op de andere componenten, hierdoor kan de ontwikkeling van software efficiënter en flexibeler verlopen. Het wordt vaak gebruikt voor webapplicaties en mobiele applicaties en in combinatie met andere architecturale patronen.

Wat is MVC?

MVC (Model-View-Controller) is een software architectural pattern dat wordt gebruikt om de complexiteit van software-applicaties te verminderen door de code in verschillende componenten te verdelen. Het is een van de meest populaire patroon voor het ontwikkelen van software en wordt vaak gebruikt voor webapplicaties en mobiele applicaties.

MVC is opgebouwd uit drie belangrijke componenten:

  1. Model: De modelcomponent bevat de logica van de applicatie en de gegevens die worden gebruikt in de applicatie. Het beheert de toegang tot de gegevens en zorgt ervoor dat de gegevens consistent zijn.
  2. View: De viewcomponent bevat de presentatie van de gegevens in de applicatie. Het is verantwoordelijk voor het weergeven van de gegevens aan de gebruiker en voor het verzamelen van input van de gebruiker.
  3. Controller: De controllercomponent bevat de logica voor het verwerken van de input van de gebruiker en het updaten van de gegevens in de modelcomponent. Het communiceert tussen de model en de view componenten, bijvoorbeeld, door gegevens van de modelcomponent naar de viewcomponent te sturen als deze gewijzigd zijn.

Deze drie componenten zijn onafhankelijk van elkaar en kunnen dus onafhankelijk worden ontwikkeld, getest en onderhouden. Dit maakt het gemakkelijker om wijzigingen aan te brengen in een van de componenten zonder dat dit invloed heeft op de andere componenten. Hierdoor kan de ontwikkeling van software efficiënter en flexibeler verlopen.

MVC is een populaire keuze voor webapplicaties en mobiele applicaties omdat het een grote hoeveelheid gebruikersinput verwerkt en omdat het gegevens op een efficiënte manier beheert. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere architecturale patronen zoals bijvoorbeeld DAO (Data Access Object) of Repository pattern.

In samenvatting, MVC (Model-View-Controller) is een software architectural pattern dat wordt gebruikt om de complexiteit van software-applicaties te verminderen door de code in drie componenten te verdelen: model, view en controller. Het model bevat de logica van de applicatie en de gegevens, de view bevat de presentatie van de gegevens aan de gebruiker en de controller bevat de logica voor het verwerken van de input van de gebruiker en het updaten van de gegevens in het model. MVC maakt het gemakkelijker om wijzigingen aan te brengen in een van de componenten zonder dat dit invloed heeft op de andere componenten, hierdoor kan de ontwikkeling van software efficiënter en flexibeler verlopen. Het wordt vaak gebruikt voor webapplicaties en mobiele applicaties en in combinatie met andere architecturale patronen.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.

99%

Vraag ‘m aan.