Wat zijn banners?

Een banner is een advertentieformat in de vorm van een grafische afbeelding of animatie die wordt gebruikt om producten, diensten, evenementen of merken te promoten op websites, apps of andere digitale platforms.

Wat zijn banners?

Wat zijn banners?

Een banner is een advertentieformat in de vorm van een grafische afbeelding of animatie die wordt gebruikt om producten, diensten, evenementen of merken te promoten op websites, apps of andere digitale platforms.

Banners hebben meestal een rechthoekige vorm en kunnen variëren in grootte, afhankelijk van de specificaties van het platform waarop ze worden weergegeven. De inhoud van de banner bestaat meestal uit afbeeldingen, tekst, logo’s en/of andere grafische elementen, en wordt vaak ontworpen om de aandacht te trekken van potentiële klanten en hen aan te moedigen om te klikken op de banner en de website van de adverteerder te bezoeken.

Welke soorten banners zijn er?

Er zijn verschillende soorten banners die worden gebruikt voor online adverteren, waaronder:

  1. Statische banners: Dit zijn eenvoudige banners die bestaan uit één stilstaande afbeelding zonder beweging of animatie.
  2. Geanimeerde banners: Dit zijn banners die bestaan uit een reeks afbeeldingen die elkaar snel opvolgen om een animatie-effect te creëren. Deze kunnen worden gemaakt met behulp van gif-afbeeldingen of HTML5-animaties.
  3. Rich media-banners: Dit zijn banners die interactief zijn en meestal geavanceerde functies bevatten, zoals video, geluid, afbeeldingsgalerijen en andere interactieve elementen.
  4. Expanding banners: Dit zijn banners die kunnen uitvouwen of uitschuiven wanneer de gebruiker erop klikt, om meer informatie weer te geven of een video af te spelen.
  5. Interstitial banners: Dit zijn fullscreen-banners die worden weergegeven tussen twee pagina’s op een website of app.
  6. Overlays: Dit zijn banners die over de inhoud van een website of app worden geplaatst, zonder deze te onderbreken. Ze kunnen bijvoorbeeld een kort bericht of een aanbieding weergeven.

De keuze voor het soort banner dat wordt gebruikt, hangt af van de doelen van de adverteerder en de specifieke vereisten van de advertentiecampagne. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de grootte en het formaat van de banner om ervoor te zorgen dat deze op de gewenste locatie op de website kan worden weergegeven.

Banners worden vaak weergegeven op strategische locaties op een website, zoals bovenaan de pagina, in de zijbalk of tussen inhoud, en worden geplaatst op websites die relevant zijn voor het product of de dienst die wordt gepromoot. Het succes van een banneradvertentie wordt meestal gemeten aan de hand van klikfrequentie (click-through rate, CTR), conversieratio en return on investment (ROI).

In het kort, een banner is een grafische advertentie die wordt gebruikt voor online adverteren en wordt weergegeven op websites, apps of sociale media-platforms. Banners kunnen verschillende formaten en vormen hebben en kunnen statisch, geanimeerd, interactief en/of multimediaal zijn. Banners worden vaak gebruikt om de aandacht van gebruikers te trekken en hen naar de website of pagina van de adverteerder te leiden, om zo het merk, product of dienst te promoten en uiteindelijk meer conversies en omzet te genereren.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.

99%

Vraag ‘m aan.