Wat is niche?

Een niche is een specifiek gebied of marktsegment waarin een bedrijf, product of dienst zich richt.

Definitie: niche

Wat is niche?

Een niche is een specifiek gebied of marktsegment waarin een bedrijf, product of dienst zich richt. Het woord “niche” is afgeleid van het Frans en betekent letterlijk “nissen” of “holte.” In de zakenwereld wordt een niche vaak gebruikt om te verwijzen naar een klein, specifiek marktsegment waarin een bedrijf zich kan onderscheiden van zijn concurrenten. Dit kan bijvoorbeeld een bepaald product zijn dat zich richt op een specifieke groep mensen, zoals diervoeder voor gele konijnen of kleding voor kinderen met een bepaalde maten.

Een nichemarkt kan ook refereren aan een specifieke groep klanten of consumenten, zoals biologische voedingsmiddelen voor veganisten of luxe reizen voor senioren. Bedrijven die zich richten op een nichemarkt hebben vaak een grotere kans om succesvol te zijn, omdat ze zich kunnen richten op een specifieke groep klanten met specifieke behoeften, in plaats van te concurreren met grote bedrijven die zich richten op een breder publiek.

Het begrip ‘niche’ word ook wel gebruikt in een algemener context, bijvoorbeeld in biologie, waar het een term is die wordt gebruikt om te beschrijven een specifieke rol of functie die een organisme vervult binnen een bepaald ecosysteem.

Kort samengevat is een niche een specifieke markt of segment waar een bedrijf zich op richt, met specifieke producten of diensten, gericht op specifieke groep van klanten met specifieke wensen.

 

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Vrijblijvend een complete scan van jouw website. Vraag ‘m aan.

99%

Vraag ‘m aan.