Feedmanagement

Verbeterde kwaliteit & productgegevens

De productgegevens zijn up-to-date en je hebt geoptimaliseerde productitels en beschrijvingen.

Automatisering

Feedmanagement tools kunnen productgegevens automatisch updaten vanuit de webshop naar de productfeed, waardoor handmatige updates overbodig worden en de kans op fouten vermindert.

Uniformiteit in productinformatie

Feedmanagement zorgt ervoor dat de productinformatie die op Google Ads wordt weergegeven consistent is met de informatie op de website van de adverteerder. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen bij consumenten en biedt een uniforme merkervaring.

Feedmanagement

Wat is feedmanagement?

Feed management is erg belangrijk als jij in bezit bent van een webshop. Met feed management beheer jij namelijk jouw producten op verschillende kanalen vanaf één centraal punt. Hierdoor kan jij efficiënt en geautomatiseerd ter werk gaan.

Het gaat voornamelijk over het organiseren van jouw producten. Hierbij gaat het meeste tot betrekking van de informatie over producten, categorieën, productnamen, prijs, EAN, voorraad en overige specificaties.

Waarom heb jij feed management nodig?

Elk marketing kanaal heeft zijn eigen regels en eisen. Om van een marketingkanaal als Google te gebruiken moet jij voldoen aan deze eisen. Als je slechts een standaard product feed gebruikt kan dit niet werken of slecht weergegeven zijn, omdat jij nog aan extra eisen moet doen. Dat is niet eens het enige waarom het belangrijk is. Jij bespaard ook nog eens tijd- en geld. Wil jij weten wat feed management voor jouw webshop kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op en dan vertellen wij jou meer.

Feed management voor Google Ads

Feed management zelf doen of uitbesteden

Jij kan op verschillende tools werken aan jouw feed management. Dit kan namelijk met Channable, DataFeedWatch en Productsup. Uiteraard kan jij zelf jouw productfeed gaan beheren, maar dit kan nog eens best technisch. Als jij een specialist inschakelt weet jij zeker dat het correct gebeurd, de producten klaar gestoomd worden voor de online marketing kanalen en je er geen tijd verliest door foutieve invoering.

Veel gestelde vragen over Feedmanagement

Hieronder lees jij de meest gestelde vragen over feedmanagement.

Feed management is het proces van het beheren en optimaliseren van productfeeds die gebruikt worden voor e-commerce sites, prijsvergelijkingswebsites en online marktplaatsen.

Channable is een alles-in-één platform wat gericht is op e-commerce groei. Het stimuleert customer engagement, verhoogd sales op marktplaatsen, haalt inzichten uit performance data en vergroot online zichtbaarheid. Je kan er mee wereldwijd adverteren op meer dan 2.500 digitale marktplaatsen, advertentieplatforms en prijsvergelijking sites.

Effectief feed management zorgt ervoor dat productinformatie nauwkeurig en up-to-date is over verschillende kanalen, wat leidt tot betere zichtbaarheid en verkoopprestaties.

Platformen zoals Google Shopping, Amazon, Ebay en vergelijkingswebsites ondersteunen vaak allemaal feed management. Voor platforms zoals Google Shopping is het een essentieel stuk voor het hebben van goede draaiende campagnes.

Channable is een populaire keuze voor feedmanagement vanwege zijn gebruiksvriendelijke interface, krachtige automatiseringsmogelijkheden, en geavanceerde filters en regels voor productdata-optimalisatie. Het ondersteunt een breed scala aan integraties met marketingkanalen en e-commerce platforms zoals Google Shopping, Facebook Ads, Amazon, Bol.com, Shopify, WooCommerce en Magento, waardoor productinformatie eenvoudig centraal beheerd en naar meerdere kanalen gestuurd kan worden. Channable biedt realtime data-updates, uitgebreide mogelijkheden voor data-optimalisatie, en heeft goede klantenondersteuning en documentatie. Het platform is schaalbaar, geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen, en biedt gedetailleerde analyses en rapportages voor continue prestatieverbetering. Deze kenmerken maken Channable een krachtig en flexibel hulpmiddel voor efficiënt productfeedmanagement.

Er zijn veel verschillende voordelen waar jij mee te maken krijgt als je aan feedmanagement doet. Als eerst bespaart en je veel tijd en verbeterd het de nauwkeurigheid van jouw feed. Bovendien kan het helpen bij het optimaliseren van advertenties en beter targeting. Een feed heeft realtime opties waardoor het direct doorgegeven kan worden aan Google Ads als er veranderingen zijn.
99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.