Hotjar

Volg jouw websitebezoeker

Ontdek hoe jouw bezoeker door de website beweegt en wat jij kan verbeteren.

Heatmaps

Identificeer populair en niet-populaire onderdelen van de site.

Feedback

Verzamel feedback van gebruikers middels widgets en enquêtes.

Hotjar inzetten

Waarom bevorderd Hotjar jouw conversiepercentage?

Heb jij je ooit afgevraagd waarom jouw conversiepercentage niet voldoet aan jouw verwachtingen? Wij kunnen je helpen om dat uit te zoeken. Met de tool Hotjar krijg je namelijk diepgaand inzicht in het gedrag van potentiële klanten op jouw website. Hotjar biedt je de mogelijkheid om precies te zien waar bezoekers tegen obstakels aanlopen, wat hen weerhoudt om een aankoop te voltooien en waar verbeteringen nodig zijn. Door het gebruik van Hotjar kan je niet alleen zien op welke knoppen en links de bezoekers klikken, maar ook hoe ver ze scrollen en op welke punten ze de site verlaten. Dit soort gedetailleerde gebruikersgegevens stelt een marketeer in staat om de pijnpunten in de website te identificeren en gericht aan te pakken. Zo kan je bijvoorbeeld ontdekken dat een bepaald formulier te ingewikkeld is, of dat een specifieke pagina te traag laadt, wat potentiële klanten doet weg klikken.

De resultaten die je uit Hotjar haalt kunnen weer gebruikt worden voor de conversieoptimalisatie en het verbeteren van de gebruikerservaring. Denk hierbij aan het vereenvoudigen van de navigatie, het verbeteren van de laadsnelheid van de pagina’s of het optimaliseren van de call-to-action knoppen.

De voordelen van Hotjar

Er zijn tal van redenen waarom marketeers de voorkeur geven aan het gebruik van het platform Hotjar. Allereerst is Hotjar zeer gebruiksvriendelijk, wat betekent dat zowel marketeers als hun klanten het gemakkelijk kunnen begrijpen en toepassen. Daarnaast biedt Hotjar krachtige functies zoals form tracking en enquêtes, waardoor je gedetailleerde inzichten kunt verkrijgen in het gedrag en de voorkeuren van de websitebezoekers. Bovendien is Hotjar een betaalbare oplossing, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor bedrijven van alle groottes.

Functionaliteiten Hotjar

Welke functionaliteiten heeft Hotjar?

Hotjar biedt diverse functies om inzicht te krijgen in het gedrag van websitebezoekers en verbeterpunten te identificeren. Met heatmaps zie je waar bezoekers klikken en hoe ver ze scrollen. Gebruikerssessie-opnames laten zien hoe bezoekers navigeren en waar ze problemen tegenkomen. Formulieranalyse onthult waar gebruikers afhaken, terwijl enquêtes en feedbackformulieren directe feedback van bezoekers verzamelen. De funnel-analysetool toont het pad van bezoekers naar conversie, en feedback polls geven snel inzicht in bezoekersmeningen. Hotjar ondersteunt GDPR-compliance voor veilige gegevensverzameling en biedt samenwerkingstools zoals gedeelde dashboards en rapporten.

Veel gestelde vragen over Hotjar

Meer weten over de tool Hotjar? Hieronder lees jij de meest gestelde vragen die wij krijgen over Hotjar.

Hotjar is een analyse- en feedback tool voor het optimaliseren van jouw website. Het bevat functionaliteiten zoals heatmaps, visitor recordings en meer. Daarnaast beschikt het ook nog over tools die gericht zijn op het verzamelen van feedback van de websitebezoekers.

Hotjar biedt een gratis pakket aan waarmee je heatmaps kunt bekijken, opnames kunt maken en gebruik kunt maken van standaard filters. Met grotere pakketten kun je experimenteren met geavanceerde filters, errors opsporen en meer. Het eerste betaalde pakket is het plus-pakket voor €32 per maand, gevolgd door het business-pakket voor €80 per maand. Het grootste pakket is het scale-pakket, dat €171 per maand kost. Hoe groter het pakket, hoe meer dagelijkse sessies er kunnen worden opgenomen.

Heatmaps kan jij bekijken van verschillende pagina’s en er zijn ook verschillende heatmaps. Er zijn clickheatmaps, move heatmaps en scrollheatmaps. Op zo’n heatmap wordt verschillende data verzameld, zoals de scrollbewegingen en muisklikken. Met een heatmap kan gezien worden welke knoppen vaker gebruikt wordt en hoe vaak de websitebezoekers op de desbetreffende pagina komen.

In de click heatmap wordt het overzichtelijk waar bezoekers op klikken. Je kan bijvoorbeeld zien of ze proberen te klikken op items die niet klikbaar zijn of zien ze knoppen over het hoofd? Bij de move heatmap wordt het inzichtelijk gemaakt op welke manier de muis beweegt over de pagina. Als laatste heb je nog de scroll heatmap en daarbij kan je zien tot welk punt de bezoekers de pagina bezoeken.

Met een visitor recording kan jij meekijken met de bezoekers van jouw website. Zo kan jij de website analyseren vanuit de ogen van de bezoeker.

Via polls kun je eenvoudig een vraag stellen door bijvoorbeeld een pop-up op de website te gebruiken. Dit stelt je in staat om op een toegankelijke manier waardevolle feedback te verzamelen over waarom bezoekers de pagina verlaten of hoe ze de verstrekte informatie beoordelen. Je kunt één vraag stellen die op de opgegeven pagina wordt weergegeven. Bovendien kun je diverse andere instellingen bepalen, zoals de locatie van de pop-up op de pagina en op welk apparaat deze moet verschijnen.
99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.