Google Data Studio

Gegevens visualiseren

Jij kan jouw gegevens visualiseren met diagrammen, grafieken, kaarten, afbeeldingen en zelfs met filters.

Koppelen met gegevens

Google Data Studio is te koppelen aan een grote verscheidenheid van bronnen, zoals databases, google platformen, platte bestanden en sociale media platformen.

Delen & samenwerken

Deel gemakkelijk inzichten met andere of nodig iemand uit om jouw rapport te bekijken of te bewerken.

Google Data Studio

Wat is Google Data Studio?

Middels Google Data Studio kan je allerlei bronnen samenbrengen en weergeven in rapportages. Deze kan je maken met beschikbare templates van Google, maar je kan hem ook zelf helemaal opbouwen. Hierbij kan je denken aan scorecards, tabellen, grafieken tot geografische kaarten. Met Google Data Studio kan jij jouw gegevens ook goed presenteren op een makkelijke manier.

Waarom Google Data Studio?

Met Google Data Studio kan jij op een eenvoudige manier een samenvatting krijgen van de meest essentiële data. Hierdoor wordt het voor jou erg simpel om jouw Google Ads te begrijpen. In het Dashboard van Google Data Studio kan jij specifieke data zien van jouw Google Ads. Specifieke data waar jij aan kan denken zijn, welke zoekwoorden jij op gevonden wordt, welke campagnes het meeste omzet opleveren, types campagnes er zijn en welke doelgroepen getarget worden.

Voordelen Google Data Studio

Wat zijn de meest belangrijke voordelen van Google Data Studio?

De meest belangrijke voordelen van Google Data Studio zijn dan het data van verschillende bronnen bij elkaar brengt met 1 dashboard en er een naadloze integratie is met de andere producten van Google. Elke dag wordt het platform automatisch bijgewerkt en je kan indien gewenst met meerdere mensen tegelijk aan het dashboard werken.

Veel gestelde vragen over Google Data Studio

Hieronder lees jij de meest gestelde vragen over Google Data Studio.

Google Data studio is een dashboard software van Google die jij gratis kan gebruiken. Echter als jij hulp nodig hebt met instellen kan hier wel een tarief tegenover komen te staan.

Google Data Studio is een gratis tool van Google waarmee gebruikers interactieve rapporten en dashboards kunnen maken door verbinding te maken met diverse databronnen zoals Google Sheets, Google Analytics en BigQuery. Met een gebruiksvriendelijke drag-and-drop-interface kunnen data worden getransformeerd en visualisaties zoals grafieken en tabellen worden gecreëerd. Gebruikers kunnen interactieve elementen toevoegen en rapporten delen voor samenwerking, waarbij automatische updates ervoor zorgen dat de gegevens altijd actueel zijn. Hierdoor kunnen gebruikers inzichten uit hun data halen en effectief communiceren.

In Google Data Studio kun je eenvoudig data delen door gebruikers toe te voegen. Rechtsboven in het dashboard bevindt zich een knop om het dashboard te delen. Door hierop te klikken, opent er een scherm waarin je e-mailadressen kunt invoeren en de rechten van de gebruikers kunt instellen. Deze rechten kunnen later nog aangepast worden. Alleen de eigenaar kan e-mailaccounts toevoegen, verwijderen en rechten wijzigen.

In Google Data Studio kan jij de volgende tabellen en grafieken maken: een tijdserie, staafdiagram, cirkeldiagram, tabel, scorekaart, geografische kaart, spreidingsdiagram, bullet-diagram, vlakdiagram, tekst en afbeeldingen.

Elke grafiek en tabel kan worden aangepast met behulp van één of meerdere filters. Filters kunnen op twee manieren worden ingesteld: door filters op het dashboard te plaatsen, waardoor gebruikers zelf de filters kunnen instellen, of door direct een filter toe te voegen aan de grafiek, zodat de gebruiker direct de juiste gegevens ziet. Bijvoorbeeld, om alleen verkeer van organische zoekresultaten weer te geven.

In Google Data Studio kan jij jouw eigen dashboard opmaken. Voor de tabellen en grafieken zijn een tal aan opties, maar er zijn ook nog andere elementen die jij kan personaliseren. Je kan bijvoorbeeld kleuren en lettertypes ook zelf uitkiezen. Zo kan jij jouw dashboard laten aansluiten bij jouw huisstijl.
99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.