Offline conversiemeting

Integratie van online en offline data

Offline conversiemeting maakt het mogelijk om de volledige klantreis in kaart te brengen door zowel online als offline touchpoints te integreren. Dit biedt een goed beeld van hoe online interacties leiden tot offline acties, zoals aankopen in fysieke winkels.

Gedetailleerde klantinzichten

Bedrijven kunnen beter begrijpen hoe hun online campagnes invloed hebben op offline gedrag, waardoor ze gerichter en effectiever kunnen adverteren.

Optimalisatie van marketingstrategieën

Bedrijven kunnen hun marketingstrategieën optimaliseren door te begrijpen welke online inspanningen het meest bijdragen aan offline verkopen, wat leidt tot een betere allocatie van middelen en hogere conversieratio’s.

Offline conversie

Wat is een offline conversie?

Een offline conversie wordt niet direct vastgelegd in Google Ads. Dit kan bijvoorbeeld een aankoop in een fysieke winkel zijn na een interactie met een bedrijf via een advertentie. Ook kunnen dit online gebeurtenissen zijn die niet direct aan een Google Ads-interactie gekoppeld zijn, zoals het accepteren van een offerteaanvraag. In dit geval kunnen we een offerteaanvraag als conversie meten, maar de daadwerkelijke orderwaarde wordt op deze manier niet in Google Ads geregistreerd.

Wat is offline conversiemeting?

Offline conversiemeting is een techniek om te meten wat er gebeurt in de offline wereld nadat iemand op jouw advertentie heeft geklikt. Voor dienstverleners is het soms lastig om precies de ROAS te weten van de Google Ads, omdat een groot deel online gebeurt. Door gebruik te maken van offline conversiemeting kan je ervoor zorgen dat deze offline gegevens mee worden genomen in het online ads account.

Voor wie is offline conversiemeting?

Offline conversiemeting voor dienstverleners

In principe kan iedereen gebruik maken voor offline conversiemeting, maar voor sommige branches is het belangrijker dan een ander. Offline conversiemeting is voornamelijk handig voor branches in de dienstverlening. Deze leads worden namelijk offline afgerond en kan Google Ads niet precies zien hoeveel een lead opgeleverd heeft. Door dit met offline conversiemeting door te geven zorg je ervoor dat de campagnes in Google Ads op de juiste data geoptimaliseerd worden. Dit is nog belangrijker als de klikprijs er hoog is, dan loop je namelijk snel het risico op een lage ROAS en is het nog essentiëler om jouw ads account te delen.

Veel gestelde vragen over offline conversiemeting

Hieronder lees jij de meest gestelde vragen over offline conversiemeting.

Het toepassen van offline conversiemeting biedt verschillende voordelen. Als eerst biedt het jou een compleet beeld en weet je precies hoe effectief jouw marketing online als offline is. Daarnaast weet jij jouw exacte ROAS en kan je dus meer strategische beslissingen nemen.

Een conversie wordt ook wel een specifieke activiteit genoemd die waardevol is voor jouw bedrijf, zoals een aankoop of offerte aanvragen.

Conversietracking houdt in het meten van conversies en het verbinden van deze gegevens aan andere sessiestatistieken.

Offline conversiemeting is essentieel voor bedrijven met zowel een online als fysieke aanwezigheid. Met behulp van effectieve methoden en technologieën kunnen bedrijven waardevolle inzichten verkrijgen in de impact van hun marketinginspanningen en zo hun algehele marketingstrategie optimaliseren. Door offline en online data te integreren, kunnen bedrijven een volledig beeld krijgen van de klantreis en hun bedrijfsresultaten verbeteren.

De data-integratie kan soms complex zijn bij online en offline conversies. Ook zijn er privacywetgevingen waar rekening gehouden mee moet worden en is nauwkeurigheid hierbij erg belangrijk. Een specialist weet precies hoe zij dit moeten instellen en zo loop jij geen risico op foutieve instellingen.

Wanneer een bezoeker op een van je advertenties klikt, creëert Google een unieke Google Click ID (GCLID). Wanneer een bezoeker vervolgens een formulier op je website invult, worden hun gegevens (zoals naam, e-mailadres of telefoonnummer) samen met de GCLID doorgestuurd naar je CRM-systeem of spreadsheet. Wanneer je verkoopteam vervolgens een offerte omzet in een order, kunnen deze gegevens worden geüpload naar Google Ads. Dit kan gedaan worden via een spreadsheet of bestandsoverdracht, waardoor je offline conversies kunt koppelen aan de campagnes, advertenties en zoekwoorden die deze hebben gegenereerd.
99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.