Klikfraude voorkomen

Lagere kosten

Een klikfraude preventietool kan ongeldige kliks detecteren en uitsluiten, wat kan resulteren in lagere kosten voor advertentiecampagnes.

Betere prestaties

Wanneer alleen relevante en geïnteresseerde bezoekers op advertenties klikken, kan dit leiden tot een hogere klikfrequentie en doorklikratio.

Specifieke focus

Door enkel te focussen op waardevolle klanten, zal het conversiepercentage stijgen en zal de return on investment verbeteren.

Voorkom klikfraude!

Waarom klikfraude voorkomen?

Heb jij als ondernemer veel last van klikfraude in jouw Google Ads account? Dat is uiteraard een ontzettend vervelende situatie die jij graag wilt voorkomen. Gelukkig is dat mogelijk en kunnen wij ervoor zorgen dat jouw prestaties niet meer verstoort worden door klikfraude.

Als jij gebruik maakt van een klikfraude preventie service zorg jij ervoor dat de gegevens van jouw Google Ads account betrouwbaar zijn. Door deze betrouwbare gegevens kan jij de juiste beslissingen nemen voor het verbeteren van jouw advertenties.

Wil jij ook betrouwbare waardevolle inzichten krijgen in jouw Google Ads account? Neem dan gelijk contact met ons op en dan regelen wij dat voor jou!

Voordelen van klikfraude voorkomen

Als je start met klikfraude voorkomen dan komen daar diverse voordelen bij kijken. Als eerst ga jij besparen in kosten. Met de klikfraude preventietool worden namelijk de ongeldige kliks gedetecteerd en uitgesloten. Doordat jij nu alleen relevante bezoekers ontvangt gaan jouw advertenties automatisch beter presteren. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat de kwaliteit van jouw campagne omhoog gaat en de kosten per conversie zullen dalen.

Klikfraude, hoe zit dat?

De gevolgen van klikfraude voor jouw campagnes

Klikfraude kan leiden tot hogere advertentiekosten, lagere conversieratio’s, slechtere prestaties van jouw campagnes en accountbeperkingen of schorsing, wat kan resulteren in ernstige gevolgen voor jouw bedrijf en advertentie-uitgaven. Bovendien kan klikfraude het vertrouwen van potentiële klanten in jouw bedrijf verminderen. Het is daarom belangrijk om klikfraude te voorkomen en te bestrijden om jouw Google Ads-campagnes effectief en winstgevend te houden. Wil jij weten of jij te maken hebt met klikfraude? Vraag dan vandaag nog een gratis scan aan.

Veel gestelde vragen over klikfraude voorkomen

Wil jij meer te weten komen over klikfraude? Hieronder zie jij de vragen die hier het meest over gesteld worden.

Klikfraude verwijst naar de praktijk waarbij er opzettelijk onnodige klikken worden gegenereerd op een advertentie om de adverteerder te schade. Dit wordt vaak uitgevoerd door geautomatiseerde softwareprogramma’s en menselijke handelingen.

Meestal is het jouw concurrentie die klikfraude uitvoeren op jouw advertenties. Het doel van deze concurrenten is dan om jouw advertentie uitgaven te verhogen en concurrentiepositie te verzwakken. Soms wordt het ook gepleegd door malafide websites.

Klikfraude is op verschillende manieren te voorkomen. Als eerst kan jij verdachte IP-adressen uitsluiten. Daarnaast zou jij je campagnes kunnen monitoren op verdachte activiteit, maar de beste oplossing is toch echt de speciaal ontwikkelde software hiervoor.

Je kunt klikfraude detecteren in jouw Google Ads-rapporten door te letten op onnatuurlijk hoge klikfrequenties en ongewone verdelingen van klikken per tijdseenheid of geografische locatie. Bovendien kun jij jouw webserverlogs analyseren om te bepalen of er verdachte activiteiten plaatsvinden, zoals herhaaldelijke klikken vanaf dezelfde IP-adressen.

Klikfraude is illegaal en kan leiden tot juridische implicaties, waaronder civiele rechtszaken en strafrechtelijke vervolging. Bedrijven die betrokken zijn bij klikfraude kunnen worden geconfronteerd met aansprakelijkheid voor schadevergoedingen, boetes en zelfs gevangenisstraffen. Bovendien kan klikfraude de reputatie van een bedrijf beschadigen en leiden tot verlies van klanten en vertrouwen in de markt. Het is daarom belangrijk om klikfraude te voorkomen en te bestrijden om juridische problemen te voorkomen en de integriteit van jouw bedrijf te behouden.

Om jouw advertentiebudget te beschermen tegen klikfraude, kun je enkele maatregelen nemen, zoals het instellen van filters om verdachte IP-adressen uit te sluiten, het gebruik van biedstrategieën die gebaseerd zijn op conversies en het monitoren van jouw campagnes op verdachte activiteit. Bovendien kan je gebruik maken van geavanceerde software en kan je contact opnemen met Google Ads-ondersteuning om klikfraude te melden en te bestrijden.
99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.