Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegericht online marketing waarbij een bedrijf producten of diensten promoot via een netwerk van partners.

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegericht online marketing waarbij een bedrijf (de “merchant” of “retailer“) producten of diensten promoot via een netwerk van partners (de “affiliates”). Affiliates krijgen een commissie voor elke verkoop of conversie die ze genereren via hun unieke tracking link.

Het proces van affiliate marketing begint met het aanmelden bij een affiliate programma. Dit kan een individuele verkoper zijn of een netwerk van verschillende affiliate programma’s zoals ShareASale, Commission Junction, of Awin. Eenmaal aangemeld, kunnen affiliates toegang krijgen tot een scala aan producten en diensten om te promoveren, vaak met de hulp van marketingmaterialen zoals banners, links en productfeeds.

Affiliates kiezen vaak producten of diensten die passen bij hun eigen niche of doelgroep en plaatsen deze op hun website of social media-kanalen. Wanneer een consument een product koopt via een unieke affiliate link van de affiliate, ontvangt de affiliate een commissie. Sommige programma’s bieden ook commissies voor andere acties zoals leadgeneratie of het invullen van een enquête.

Er zijn verschillende soorten affiliate marketing modellen zoals:

  • Pay-per-sale: de affiliate ontvangt een commissie voor elke verkoop die hij genereert
  • Pay-per-lead: de affiliate ontvangt een commissie voor elke lead die hij genereert, zoals een inschrijving voor een nieuwsbrief of een aanvraag voor een offerte
  • Pay-per-click: de affiliate ontvangt een commissie voor elke klik op een affiliate link

Het grote voordeel van affiliate marketing is dat het een win-win situatie is voor zowel de merchant als de affiliate. De merchant kan zijn producten of diensten promoveren zonder veel kosten, terwijl de affiliate inkomsten kan genereren zonder zelf producten of diensten te hoeven ontwikkelen. Affiliate marketing kan ook een goede manier zijn voor bedrijven om hun bereik te vergroten en hun verkoop te verhogen.

In samenvatting: Affiliate marketing is een vorm van prestatiegericht online marketing waarbij een bedrijf producten of diensten promoot via een netwerk van partners die een commissie ontvangen voor elke verkoop of conversie die ze genereren. Affiliates melden zich aan bij een affiliate programma, kiezen producten of diensten die passen bij hun niche of doelgroep en promoveren deze via hun website of social media-kanalen.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Vrijblijvend een complete scan van jouw website. Vraag ‘m aan.

99%

Vraag ‘m aan.