Wat is Consumer-to-Consumer (C2C)?

C2C staat voor "consumer-to-consumer" en verwijst naar een type commercieel model waarbij consumenten rechtstreeks met elkaar handelen zonder tussenkomst van een traditionele retailer of bedrijf.

Wat is C2C?

Wat is Consumer-to-Consumer (C2C)?

C2C staat voor “consumer-to-consumer” en verwijst naar een type commercieel model waarbij consumenten rechtstreeks met elkaar handelen zonder tussenkomst van een traditionele retailer of bedrijf. Dit kan online gebeuren via platformen zoals eBay of Amazon Marketplace, of offline via rommelmarkten of garageverkopen.

Een belangrijk kenmerk van C2C-handel is dat de verkoper vaak een particulier is, in plaats van een professionele verkoper of bedrijf. Dit betekent dat de producten die worden verkocht vaak gebruikt of tweedehands zijn, en dat de prijzen vaak lager zijn dan die van nieuwe producten die worden verkocht door bedrijven.

C2C-handel is in de afgelopen jaren sterk gegroeid dankzij de opkomst van internet en mobiele technologie, wat het gemakkelijker maakt voor consumenten om rechtstreeks met elkaar te handelen. Dit heeft geleid tot een toename van online marktplaatsen en apps die specifiek zijn gericht op C2C-handel.

Een ander belangrijk aspect van C2C is de community die hiermee gecreëerd wordt. Dit kan zowel online als offline zijn. Dit kan een community zijn van verkopers of kopers, of een combinatie van beide. Dit kan zorgen voor een gevoel van vertrouwen en veiligheid bij de transacties.

Wat zijn het voor- en nadelen van C2C?

Voordelen van C2C:

  • Lagere kosten voor consumenten omdat er geen tussenpersonen zijn
  • Grotere keuze van producten en diensten
  • Mogelijkheid voor consumenten om gebruikte goederen te verkopen

Nadelen van C2C:

  • Minder garantie en bescherming voor consumenten
  • Mogelijkheid van fraude en oplichting
  • Moeilijker om te bepalen of een product of dienst van goede kwaliteit is

Een voorbeeld van een populaire C2C-marktplaats is Ebay, waar individuen producten aan elkaar verkopen.

In samenvatting, C2C is een commercieel model waarbij consumenten rechtstreeks met elkaar handelen zonder tussenkomst van een traditionele retailer of bedrijf. Dit kan zowel online als offline gebeuren en kan leiden tot lagere prijzen en een gemeenschap van verkopers en kopers.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Vrijblijvend een complete scan van jouw website. Vraag ‘m aan.

99%

Vraag ‘m aan.