Wat is een ankertekst?

Een ankertekst is de tekst die wordt weergegeven als een hyperlink. Dit is de tekst die wordt geklikt om naar een andere pagina of website te gaan.

Wat is een ankertekst

Wat is een ankertekst?

Een ankertekst is de tekst die wordt weergegeven als een hyperlink. Dit is de tekst die wordt geklikt om naar een andere pagina of website te gaan. De ankertekst kan ook worden gebruikt voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) doeleinden. Zoekmachines gebruiken de ankertekst om te begrijpen waar een link naartoe verwijst en hoe relevant die link is voor de inhoud van de pagina waar de link zich bevindt.

Ankertekst is belangrijk voor SEO omdat zoekmachines de ankertekst gebruiken om de relevantie van een pagina te bepalen. Als een pagina veel inkomende links heeft met relevante ankerteksten, wordt de pagina als relevant beschouwd voor een bepaald onderwerp. Dit kan leiden tot een hogere zoekresultaatpositie voor de pagina in zoekmachines.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ankertekst relevant is voor de inhoud van de pagina waar de link naartoe verwijst. Dit kan worden bereikt door te zorgen dat de ankertekst een beschrijving bevat van de inhoud van de pagina waar de link naartoe verwijst.

Het is ook belangrijk om te vermijden om ‘kwetsbare’ ankertekst te gebruiken, zoals ‘klik hier’ of ‘meer informatie’. Deze zijn niet specifiek genoeg en geven geen aanwijzing over de inhoud van de pagina waar de link naartoe verwijst. Zoekmachines zullen deze links als minder relevant beschouwen.

In samenvatting: Een ankertekst is de tekst die wordt weergegeven als een hyperlink en gebruikt wordt om naar een andere pagina of website te gaan. Het is belangrijk voor SEO omdat zoekmachines de ankertekst gebruiken om de relevantie van een pagina te bepalen en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ankertekst relevant is voor de inhoud van de pagina waar de link naartoe verwijst.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Vrijblijvend een complete scan van jouw website. Vraag ‘m aan.

99%

Vraag ‘m aan.