Wat is Return On Investment (ROI)?

ROI, of Return on Investment, is een meetkunde die wordt gebruikt om de efficiëntie van een investering te bepalen. Het is de verhouding tussen de opbrengst van een investering en de kosten van die investering.

Wat is ROI?

Wat is Return On Investment (ROI)?

ROI, of Return on Investment, is een meetkunde die wordt gebruikt om de efficiëntie van een investering te bepalen. Het is de verhouding tussen de opbrengst van een investering en de kosten van die investering. ROI wordt vaak uitgedrukt als een percentage, dat de opbrengst van een investering weergeeft als een percentage van de kosten.

De ROI-formule is: (Opbrengst van de investering – Kosten van de investering) / Kosten van de investering

ROI wordt vaak gebruikt in financiële investeringen, zoals aandelen, vastgoed en bedrijven, maar het kan ook worden gebruikt om de efficiëntie van andere soorten investeringen te bepalen, zoals marketingcampagnes, IT-projecten, en personeelsontwikkeling.

Voorbeeld: Als een bedrijf $100.000 investeert in een marketingcampagne en als gevolg hiervan $120.000 aan inkomsten genereert, dan is de ROI (120.000 – 100.000) / 100.000 = 20%. Dit betekent dat het bedrijf een opbrengst van 20% heeft behaald op de investering.

Een hoge ROI betekent dat een investering rendabel is, terwijl een lage ROI aangeeft dat een investering niet efficiënt is. In sommige gevallen kan een investering met een lage ROI nog steeds een goede zakelijke beslissing zijn als deze bijdraagt aan de lange termijn doelstellingen van het bedrijf.

ROI is een belangrijke indicator voor bedrijven omdat het hen helpt om te bepalen of een investering waardevol is voor hun bedrijf en of deze investering bijdraagt aan hun doelstellingen op lange termijn. Het helpt bedrijven om hun beschikbare middelen efficiënt te gebruiken, en het helpt hen om te bepalen waar ze hun geld in moeten investeren. ROI is een kwantitatief meetkunde die de prestaties van een investering in duidelijke termen weergeeft, en het helpt bedrijven om hun investeringsbeslissingen te verantwoorden.

In samenvatting, ROI is een meetkunde die wordt gebruikt om de efficiëntie van een investering te bepalen door de verhouding te berekenen tussen de opbrengst en de kosten van die investering, vaak uitgedrukt als percentage.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Vrijblijvend een complete scan van jouw website. Vraag ‘m aan.

99%

Vraag ‘m aan.