Wat is streaming?.

Wat is streaming?

Streaming is een technologie waarmee gebruikers audio of video-inhoud kunnen afspelen zonder dat deze volledig gedownload moet zijn. In plaats van de inhoud te downloaden naar een apparaat, wordt de inhoud “gestreamd” naar het apparaat van de gebruiker via internet. Dit betekent dat de inhoud tijdens het afspelen wordt gedownload in kleine hoeveelheden, zodat de gebruiker de inhoud direct kan afspelen zonder te hoeven wachten tot de download voltooid is.

Er zijn verschillende streamingdiensten beschikbaar, zoals Netflix, Hulu, en Amazon Prime Video voor video-inhoud en Spotify, Apple Music en Tidal voor audio-inhoud. Deze diensten bieden abonnementen aan waarmee gebruikers toegang krijgen tot een bibliotheek met films, tv-shows, muziek en meer. Sommige streamingdiensten bieden ook de mogelijkheid om inhoud te kopen of te huren.

Streaming kan ook worden gebruikt voor live-uitzendingen, zoals sportwedstrijden en muziekconcerten. In dit geval wordt de inhoud rechtstreeks naar de gebruiker gestreamd zonder dat deze eerst opgenomen hoeft te worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van streaming?

Een van de voordelen van streaming is dat gebruikers niet langer afhankelijk zijn van fysieke media zoals dvd’s of cd’s. Ze kunnen ook op elk moment toegang krijgen tot een groot aantal titels zonder dat ze deze fysiek hoeven te bewaren. Streaming kan ook een kosteneffectievere optie zijn, omdat gebruikers in plaats van individuele titels te kopen, toegang krijgen tot een grotere bibliotheek voor een vast bedrag per maand.

Er zijn echter ook nadelen aan streaming. Een van de grootste nadelen is dat het afhankelijk is van een goede internetverbinding. Als de verbinding traag is of onstabiel, kan de streaming onderbroken worden of kan de kwaliteit van de inhoud lijden. Streamingdiensten kunnen ook geografische beperkingen hebben, waardoor sommige inhoud alleen beschikbaar is in bepaalde regio’s.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.

99%

Vraag ‘m aan.