Wat zijn Google Trends?

Google Trends is een online tool die wordt aangeboden door Google waarmee gebruikers de populariteit van zoektermen op Google kunnen volgen.

Wat zijn Google Trends?

Wat zijn Google Trends?

Google Trends is een online tool die wordt aangeboden door Google waarmee gebruikers de populariteit van zoektermen op Google kunnen volgen. Het laat gebruikers zien hoe vaak bepaalde zoektermen zijn ingevoerd in Google Search, zowel op landelijk als op regionaal niveau, en hoe deze zoektermen zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld.

De tool biedt gebruikers de mogelijkheid om zoektermen te vergelijken, zodat ze kunnen zien welke zoektermen het meest populair zijn in vergelijking met andere zoektermen. Gebruikers kunnen ook zoeken naar zoektermen op specifieke data, categorieën en locaties. Bijvoorbeeld, als een gebruiker wil weten hoe vaak een zoekterm zoals “iPhone” is gezocht in de Verenigde Staten in de afgelopen 12 maanden, kan hij dat doen door de zoekterm in te voeren en de locatie en tijdsperiode te selecteren.

Google Trends biedt ook de mogelijkheid om zoektermen te ontdekken die verband houden met een specifiek zoekwoord. Dit wordt “relaterende zoektermen” genoemd. Dit kan gebruikers helpen bij het ontdekken van nieuwe zoektermen waar ze nog niet aan hadden gedacht, of om te zien welke zoektermen het meest populair zijn in verband met een specifiek onderwerp.

Google Trends is een krachtig hulpmiddel voor zowel marketeers als onderzoekers, omdat het hen in staat stelt om inzicht te krijgen in de zoekgedrag van consumenten en de populariteit van specifieke onderwerpen. Het kan ook worden gebruikt om trends in de markt te identificeren, om inzicht te krijgen in welke producten of diensten het meest in trek zijn bij consumenten.

Wat zijn de voor- en nadelen van Google Trends?

Voordelen:

 • Gratis toegankelijk: Google Trends is een gratis online tool die beschikbaar is voor iedereen die toegang heeft tot internet.
 • Inzicht in zoekgedrag: Google Trends biedt gebruikers inzicht in hoe vaak specifieke zoektermen zijn ingevoerd in Google Search, zowel op landelijk als op regionaal niveau.
 • Vergelijken van zoektermen: Gebruikers kunnen zoektermen vergelijken om te zien welke zoektermen het meest populair zijn in vergelijking met andere zoektermen.
 • Ontdekken van nieuwe zoektermen: Gebruikers kunnen zoektermen ontdekken die verband houden met een specifiek zoekwoord, wat kan helpen bij het ontdekken van nieuwe zoektermen waar ze nog niet aan hadden gedacht.
 • Identificatie van trends: Google Trends kan worden gebruikt om trends in de markt te identificeren, om inzicht te krijgen in welke producten of diensten het meest in trek zijn bij consumenten.

Nadelen:

 • Beperkt tot Google zoekresultaten: Google Trends biedt alleen inzicht

Voor wie is Google Trends bedoeld?

 • Marketeers: Google Trends kan worden gebruikt door marketeers om inzicht te krijgen in de zoekgedrag van consumenten en de populariteit van specifieke onderwerpen. Dit kan helpen bij het optimaliseren van zoekmachineoptimalisatie, contentmarketing en online advertentiecampagnes.
 • Onderzoekers: Onderzoekers kunnen Google Trends gebruiken om trends in de markt te identificeren en inzicht te krijgen in de interesses en voorkeuren van consumenten.
 • Ondernemers: Ondernemers kunnen Google Trends gebruiken om te bepalen welke producten of diensten het meest in trek zijn bij consumenten en welke zoektermen het meest populair zijn in verband met hun product of dienst.
 • Journalisten: Journalisten kunnen Google Trends gebruiken om onderwerpen te onderzoeken en zoektermen te ontdekken die verband houden met de actualiteit.
 • Studenten: Studenten kunnen Google Trends gebruiken voor hun onderzoeken en om onderwerpen te analyseren voor hun rapporten of projecten.

In het algemeen is Google Trends een geweldige tool voor het analyseren van zoekgedrag en de populariteit van zoektermen, en kan het worden gebruikt om beter inzicht te krijgen in de interesses en voorkeuren van consumenten. Dit kan helpen bij het optimaliseren van zoekmachineoptimalisatie, content marketing en online advertentiecampagnes.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.

99%

Vraag ‘m aan.