Wat is Business-to-Business (B2B)?.

B2B, of Business-to-Business, is een type commerciële transactie waarbij een bedrijf producten of diensten verkoopt aan een ander bedrijf. Dit in tegenstelling tot B2C (Business-to-Consumer) waarbij een bedrijf producten of diensten verkoopt aan consumenten. B2B verkoop kan zich richten op producten of diensten die specifiek zijn voor zakelijke klanten en vergt vaak een andere aanpak dan B2C-verkoop met een langere verkoopcyclus en gericht zijn op zakelijke relaties.

Wat is B2B?

B2B, of Business-to-Business, is een type commerciële transactie waarbij een bedrijf producten of diensten verkoopt aan een ander bedrijf. In tegenstelling tot B2C (Business-to-Consumer) waarbij een bedrijf producten of diensten verkoopt aan consumenten, richt B2B zich op zakelijke klanten.

B2B-verkoop kan plaatsvinden tussen twee grote bedrijven of tussen een groot bedrijf en een klein of middelgroot bedrijf. Het kan ook plaatsvinden tussen bedrijven in dezelfde branche of tussen bedrijven in verschillende branches.

B2B-verkoop kan zich richten op producten of diensten die specifiek zijn voor zakelijke klanten. Dit kan bijvoorbeeld software, machines, grondstoffen, en professionele diensten zoals accountancy, IT of consultancy zijn. B2B-verkoop kan ook zich richten op producten of diensten die ook verkocht worden aan consumenten, zoals kantoorartikelen, en dan aangepast aan de specifieke wensen van de zakelijke klanten.

B2B-verkoop vergt vaak een andere aanpak dan B2C-verkoop. B2B-verkoop kan bijvoorbeeld een langere verkoopcyclus hebben, waarbij een verkoopmedewerker verschillende gesprekken moet voeren met een potentiële klant voordat deze een aankoop doet. B2B-verkoop kan ook meer gericht zijn op zakelijke relaties, waarbij een verkoopmedewerker een band moet opbouwen met een klant in plaats van alleen maar een transactie te voltooien.

In samenvatting: B2B, of Business-to-Business, is een type commerciële transactie waarbij een bedrijf producten of diensten verkoopt aan een ander bedrijf. Dit in tegenstelling tot B2C (Business-to-Consumer) waarbij een bedrijf producten of diensten verkoopt aan consumenten. B2B verkoop kan zich richten op producten of diensten die specifiek zijn voor zakelijke klanten en vergt vaak een andere aanpak dan B2C-verkoop met een langere verkoopcyclus en gericht zijn op zakelijke relaties.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.

99%

Vraag ‘m aan.