Wat is Business-to-Consumer (B2C)?

B2C staat voor "business-to-consumer" en beschrijft de verkoop van producten of diensten van een bedrijf aan eindgebruikers, ofwel consumenten.

Wat is B2C?

Wat is Business-to-Consumer (B2C)?

Dit is in tegenstelling tot B2B (business-to-business) waarbij bedrijven producten of diensten aan andere bedrijven verkopen.

In een B2C-omgeving zijn de eindgebruikers de belangrijkste focus voor het bedrijf en wordt er rekening gehouden met hun specifieke wensen en eisen. Bedrijven die zich richten op B2C-verkoop, richten zich vaak op de verkoop van consumentengoederen zoals elektronische apparaten, mode-accessoires, huishoudelijke artikelen en voedingsmiddelen.

B2C-bedrijven richten zich vaak op een breed publiek en gebruiken verschillende marketingkanalen, zoals televisiereclames, online advertenties en sociale media, om hun producten of diensten te presenteren aan een groot aantal consumenten. Dit helpt hen om een groter bereik te creëren en meer verkoop te genereren.

E-commerce is een belangrijk onderdeel van B2C, aangezien steeds meer consumenten hun aankopen online doen. Bedrijven die zich richten op B2C moeten zich daarom vaak aanpassen aan de eisen van e-commerce, zoals het aanbieden van een gemakkelijk te gebruiken webshop en het aanbieden van verschillende betaalmogelijkheden.

In samenvatting is B2C een verkoopmodel waarbij een bedrijf producten of diensten aan eindgebruikers verkoopt en daarmee rekening houdt met hun specifieke wensen en eisen, meestal via diverse marketingkanalen en e-commerce.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.

99%

Vraag ‘m aan.