Wat is above the fold?.

Het is van groot belang dat de belangrijkste informatie en elementen van een website boven de vouw worden weergegeven, omdat studies hebben aangetoond dat gebruikers vaak niet verder scrollen dan de bovenste helft van een webpagina.

Above the fold

Above the fold is een term die wordt gebruikt in de marketing en webdesign om te verwijzen naar de bovenste helft van een webpagina die zichtbaar is zonder dat de gebruiker hoeft te scrollen. Het is van groot belang dat de belangrijkste informatie en elementen van een website boven de vouw worden weergegeven, omdat studies hebben aangetoond dat gebruikers vaak niet verder scrollen dan de bovenste helft van een webpagina. Dit betekent dat als belangrijke informatie of call-to-action elementen onder de vouw worden weergegeven, ze waarschijnlijk niet zullen worden gezien of gebruikt door de gebruiker

Waar komt de term “Above the fold” vandaan?

De term “above the fold” komt oorspronkelijk uit de krantenindustrie. In de tijd dat kranten nog fysiek werden gedistribueerd, werden ze vaak opgevouwen en verkocht aan de krantenwinkel. De bovenste helft van de krant, die zichtbaar was wanneer deze opgevouwen was, werd de “above the fold” genoemd. Dit was de meest prominente locatie op de krant, omdat het de eerste indruk was die een potentiële koper kreeg van de inhoud.
De term is later overgenomen in de wereld van webdesign, omdat de bovenste helft van een webpagina vaak het eerste is dat een gebruiker ziet wanneer een pagina wordt geladen.

“Above the fold” en variabele schermformaten

Het is steeds moeilijker om het bovenste deel van een webpagina op elk apparaat optimaal weer te geven, met de groeiende populariteit van mobiele apparaten en afwijkende browser indelingen. De standaard van 600 pixels is gebaseerd op een gemiddelde computermonitor. Hoewel het plaatsen van de beste informatie bovenaan een pagina vanwege de zichtbaarheid logisch lijkt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat bezoekers wel nog het overzicht kunnen zien. Alles above the fold/boven de vouw neerzetten zorgt voor verwarring/afleiding en leidt tot minder conversies. Dus maak hierin de juiste keuze.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Na het invullen van het formulier, zullen we direct contact met je opnemen om de scan te bespreken.

99%

Vraag ‘m aan.