Wat is een call to action (CTA)?

Een call to action (CTA) is een uitnodiging of instructie die bedoeld is om een bezoeker van een website of een ontvanger van een e-mail of ander digitaal bericht aan te moedigen om een specifieke actie uit te voeren.

Call to action (CTA)

Wat is een call to action (CTA)?

Een call to action (CTA) is een uitnodiging of instructie die bedoeld is om een bezoeker van een website of een ontvanger van een e-mail of ander digitaal bericht aan te moedigen om een specifieke actie uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn om een product te kopen, zich aan te melden voor een nieuwsbrief, een formulier in te vullen, of te bellen naar een specifiek telefoonnummer.

Een CTA kan worden gepresenteerd in verschillende formaten zoals een knop, een link, een banner, een pop-up, een e-mail, een sms, enz. Het doel is om de gebruiker te verleiden tot een bepaalde actie, en is vaak een belangrijk onderdeel van een conversieoptimalisatie-strategie.

Een goede CTA is duidelijk, specifiek en urgent. Dit betekent dat de gebruiker moet weten precies wat er van hem of haar verwacht wordt, waarom dit belangrijk is, en dat er een beperkte tijd is om de actie uit te voeren. Bijvoorbeeld “Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop” in plaats van “Meld je aan voor onze nieuwsbrief”

Een CTA kan ook worden geoptimaliseerd voor de gebruiker, dit kan door A/B testing te doen. Hierdoor kan geanalyseerd worden welke CTA het beste werkt. Dit kan bijvoorbeeld door te variëren in kleur, grootte, tekst, of de plaatsing op de pagina.

In het algemeen kan een goede CTA leiden tot een verhoogde conversie, een grotere klanttevredenheid en een betere klantenbinding. Het is daarom van groot belang dat een CTA op de juiste manier wordt gebruikt en geoptimaliseerd voor het bedrijf.

ONLINE
MEER
SUCCES.NL

Heb je vragen of wil je meer weten over onze dienstverlening. Neem dan contact met ons op. 

NIEUWSBRIEF

Blijf altijd op de hoogte

Dit is alleen bedoeld voor artikelen, geen spam, nieuwe producten etc.

99%

Gratis scan

Vrijblijvend een complete scan van jouw website. Vraag ‘m aan.

99%

Vraag ‘m aan.